top of page
  • Forfatterens bildeRosmersholm AS

Verdt å vite om kalorier og vin

Oppdatert: 15. mai 2023


en kvinne som måler omkretsen rundt magen med målebånd med referanse til hva som er verdt å vite om kalorier og vin
Verdt å vite om kalorier og vin

Alkoholholdig drikke inneholder store mengder kalorier i form av alkohol og karbohydrater. Er du opptatt av å passe på inntaket av kalorier, er det hvitviner med lav alkoholprosent du bør prøve. De har lite og du finner flere eksempler på vinene fra f.eks. Portugal. Det er ikke sukkeret, men alkoholen som utgjør den største kaloritrusselen. Bare fett inneholder mer energi per gram enn alkohol. Alkohol har 7 kcal per gram, fett 9 kcal per gram, mens karbohydrater (sukker) 4 kcal per gram. Alkohol har nesten like mye energi som fett. Derfor må man se på alkoholmengden for å finne ut hvor mange kalorier det er i et glass vin.

Som et eksempel er 8 halvlitere øl, 4 glass rødvin og 4 drinker i løpet av en uke, cirka 2500 kilokalorier. Med «party» hele uken, kan det være greit å minne om at for å slanke bort en kilo, må det forbrennes 7000 kalorier mer enn det tas inn.

Ifølge Helsedirektoratet er daglig energiforbruk for en inaktiv kvinne cirka 2150 kalorier, for en inaktiv mann cirka 2600 kalorier. Ifølge Vinmonopolets produktoversikt inneholder de fleste rødviner og hvitviner langt mer alkohol enn sukker. Så hør med dem neste gang du ønsker en "slankevin". Noe som er viktig er selvfølgelig smaksopplevelsen. Alkohol virker smaksforsterkende. Den bidrar til behagelig fruktsødme, og demper syrligheten. Du får større fylde og intensitet i smaksopplevelsen ved å velge en vin med høyt alkoholinnhold, sammenlignet med en på 8 til 10 prosent alkohol.

50 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page