top of page

Cognac

inpakningen til Henrik Ibsen Cognac fra Rosmersholm
inpakningen og en flaske med Henrik Ibsen Cognac fra Rosmersholm
en flaske med Henrik Ibsen Cognac fra Rosmersholm
detalj fra flaskehalsen til Henrik Ibsen Cognac fra Rosmersholm

Henrik Ibsen N°1 Grande Champagne
FrankrikeCognac TradisjonellGrande Champagne


Myk, fyldig med lang ettersmak.
 

Varetype: Brennevin - Druebrennevin - Cognac, tradisjonell

Varenummer: 4145401
Lukt: Aroma av vanilje og sjokolade.

Smak: Myk, fyldig med lang ettersmak.
Farge: Gyllen.

Land, distrikt: FrankrikeCognac TradisjonellGrande Champagne

Produsent: Birkedal Hartmann

Metode: Blend.

Emballasjetype: Glass

Korktype: Annet

Utvalg: Bestillingsutvalget

Grossist: Rosmersholm as

Transportør: Best Global Logistics (Norway) AS

Målsetningen har fra starten av, vært å presentere for det internasjonale markedet verdens mest eksklusive konjakk som er tilgjengelig i det ordinære marked. Da konjakken kom på markedet i 2006 i forbindelse med Ibsen-jubileet fikk den en score på 97/100 poeng av Aftenpostens vinjournalist Geir Salvesen. ( - testet opp mot trolig verdens beste cognac.)

Selve konjakken er en sammensatt blanding med årganger helt tilbake fra Ibsens egen tid. Den er komponert av Masterblender Philippe Braastad Tiffon, Duquai Cognac / Birkedal Hartmann. Jarnac i Charente. 


Videre har vi ønsket å benytte og fremheve norske kunstindustri-historiske produsenter av tradisjonelt håndverk til denne eksklusive produksjonen. 
 

Krystallkaraffelen er munnblåst og dermed håndlaget etter gamle tradisjoner og teknikker av Hadeland Glassverk som siden 1765 har produsert glasstøy.

Til ”Henrik Ibsen No.1” har de spesiallaget et smykke av en krystallkaraffel etter modell ”Nøstetangen”, design av Cecilie Moi Sindum. Glasshuset ”Nøstetangen” ble anlagt i 1741 av Det Norske Companiet den gang Christian VI var konge i Norge og Danmark, og ble nedlagt i 1777.

Dekorasjonene og graveringen på karaffelens gullhals er av sølvvareselskapet Th. Marthinsen as i Tønsberg, som siden 1883 har levert gull- og sølvvarer bl.a. OL-medaljene til Oslo 1952 og Lillehammer 1994.

Karaffelen leveres i egen meget eksklusiv spesiallaget designkasse av det danske selskapet Jarnes. Opplaget er begrenset til 2006 enheter. Hver karaffel er nummeret og det medfølger eget sertifikat.

Den eksporteres til Japan, der den er å finne på en rekke "high-end" restauranter i Tokyo.

Kr 45.916,50
70 cl

 

bottom of page